SEBAGO

De naam Sebago (Indiaans voor groot wateroppervlak) werd in 1946 door de oprichter Wellehan Sr. gekozen uit respect voor de indiaanse ambacht en omdat de firma dicht bij het Sebago meer gesitueerd is.

De kwaliteit van het leer, de afwerking en de grove ambachtelijke handstiksels zijn de typische eigenschappen van de handgemaakte Sebago schoenen. Handgemaakt is slecht één punt. Naast het kwalitatieve leder voor een langere levensduur en een groter comfort, biedt Sebago een brede waaier aan in maten zowel in lengte als in breedte zodat het aan elkeen past over de ganse wereld.

Een ander idee was een praktische en sportieve schoen te ontwikkelen, die waterbestendig was, antislip en warmtewerend. Onder meer ideaal voor zeilers. Inmiddels is deze schoen in de gehele wereld in de mode geraakt. Eerst in de Verenigde Staten en daarna in heel Europa. De meest bejubelde en tevens meest geïmiteerde schoenen, de Docksides hebben in de loop der jaren steeds ander kleuren aangenomen. De lijn is verder doorgetrokken en onderverdeeld in heren, dames en kinderschoenen. Ondanks de stijgende vraag naar de schoenen is het ambachtelijk productieproces grotendeels gehandhaafd. Daarmee wordt de superieure kwaliteit gewaarborgd.

Ontdek nu de kwaliteitsvolle Sebago producten. Bij Berghen en bij de Sebago Concept Store op de Zeedijk te Knokke vind je het ruimste aanbod Sebago schoenen en kleding.

Berghen
Zeedijk 778
8300 Knokke
T.: 050 60 56 50
Ma-zo: 10:00 – 13:00 & 14:00 – 18:30
Di & Wo: sluitingsdag